Intarziakészítők Országos Egyesülete

Bemutatkozunk

Egyesületünk alapításáról

2007. március 17.-én alakultunk meg Téten, Kránitzné R. Ildikó  kezdeményezése nyomán. Az egyesület életre hívása szakmánk számára sorsfordító lehetőség a fen maradásra és a szakmánk  elismertetésére . Az alakuló ülés ünnepélyes alkalmát tettük teljessé az első csoportos kiállításunkal, melyre az ország több pontjáról érkeztek az alkotóművészek.

A 10 alapító tagból álló csapat  mára már 20 főre gyarapodott. Az alkotók között  fiatalok és idősek , profi és amatőr szinten alkotók egyaránt megtalálhatóak.

Célunk a tagok, szakmai együttműködésének és fejlődésének előmozdítása, továbbképzésének elősegítése, nemzetközi kapcsolatainak építése és szélesítése, csoportos kiállítások szervezése, szakmánk hagyomány őrzése, fiatalok képzése.

Kiállításainkkal szeretnénk felhívni a figyelmet ennek a csodálatos szakmának a jelenlétére, sokszínűségére, fontosságára.

2007. év Alapító tagok:

Csontos Sándor, Hadnagy György, Horváth Ferenc, Kanovszky Nikolett, Kondor Gábor, Kőmíves Lászlóné Zsuzsa, Kulánda Mihály, Kránitzné R. Ildikó, Dr.Vargay Zoltán, Vass László, Szekeres Attila

Alapszabályunk itt olvasható:

intarziakeszitok-orszagos-egyesulet-alapszabaly2016modositott.pdf

Intarziakészítők Országos Egyesülete

Székhely - Iroda:

9100 - Tét, Szent István u. 4.

Adószám:
18985799-1-08