Sándor László

Szakterülete: intarzia portré készítés, intarzia kép készítés

„Az intarzia technikáját még az édesapámtól tanultam. Grafikusként 2008-ban készítettem el első intarzia portrémat. Önarcképem az igen kis mérete ellenére is nagy sikert aratott. Azóta a tradícionális intarzia technikát felfrissítve, Wood Arts Intarsia néven készítek egyedi portrékat, amik eljutottak már Olaszországba, Mexikóba és Amerikába is.

A gondosan megválogatott minőségi alapanyagoknak és a művészi kivitelezésnek köszönhetően portréim egyediségét a felhasznált egzotikus fafajok színe és erezete mellett az elkészítés fotórealisztikus módja teszi különlegessé. A furnér lemezek egyedi textúrája és a fénytörésből adódó sajátos „színjátéka” egyszeri és megismételhetetlen végeredményt nyújt.

A fával való munka, az élő anyag sajátosságai és a folytonos technikai fejlődés lehetősége állandó lendületet biztosítanak a folytatáshoz. Szomorúan látom, hogy a minőségi faanyagokat egyre inkább nélkülözzük a mindennapjainkból, így lassan teljesen eltűnhet ez a nagy múltú szakma is. Ezt szeretném megakadályozni ezzel a hiánypótló tevékenységgel, remélve, hogy újra a napjaink része lehet ez a méltatlanul elfeledett művészeti ág.

Tevékenységem 2015 óta intarzia workshop indításával bővült, ezzel is bátorítva az érdeklődőket a fával való közös ismerkedésre, saját kreativitásuk kibontakoztatására.